Nieuws/Buitenland
386343693
Buitenland

Dode en meerdere gewonden door schietpartij in kerk VS, verdachte aangehouden

Politie heeft het plaats delict afgezet

Politie heeft het plaats delict afgezet

LOS ANGELES - In een kerk in Laguna Woods, een plaats vlakbij Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië, zijn door een schietpartij een dode en meerdere gewonden gevallen. Volgens de autoriteiten is er een verdachte aangehouden.

Politie heeft het plaats delict afgezet

Politie heeft het plaats delict afgezet

Parochianen woonden na afloop van een kerkdienst een banket bij toen de man begon te schieten. Ze wisten hem uiteindelijk te overmeesteren en „bonden zijn benen vast met een verlengsnoer en namen ten minste twee wapens in beslag” voordat agenten ter plaatse kwamen, zegt een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie. „Die groep kerkgangers toonde wat volgens ons uitzonderlijke moed en heldendom is. Ze hebben ongetwijfeld extra gewonden en doden voorkomen.”

De politie meldt dat bij het schietincident in Laguna Woods, dat 16.000 inwoners telt, vier mensen zwaargewond zijn geraakt en een iemand ter plekke is overleden. Alle slachtoffers waren volwassenen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De autoriteiten hebben nog niets gemeld over het mogelijke motief van de schutter. Het zou gaan om een Aziatische man van in de zestig. De slachtoffers zouden volgens de Los Angeles Times ook voornamelijk van Aziatische afkomst zijn.

Het incident komt een dag na de schietpartij in Buffalo in de staat New York. Daar opende zaterdag een witte 18-jarige man het vuur in een supermarkt in een overwegend zwarte buurt. Er vielen tien doden en drie gewonden. De schutter, volgens de autoriteiten een rechtsextremist, wordt aangeklaagd voor een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers waren zwarte Amerikanen.