Nieuws
386882
Nieuws

Vaarblog

Boetiek is het nieuwe chique

Sao Vicente

Sao Vicente

Katia en ik zeilden vijf jaar rond de wereld en zagen op veel plekken de contrasten op toeristische plekken; massale resorts aan de ene kant, en exclusievere plekjes en accommodaties aan de andere. We zijn in Kaapverdië en onze liefde voor bijzondere plekken brengt ons bij de twee best beoordeelde hotels op het eiland São Vicente. We spreken met de eigenaren over hun bijzondere verhaal en het succes van hun kleine hotelletjes bekend als 'boetiek hotels'.

Sao Vicente

Sao Vicente

Op zoek naar bijzondere plekken

Tijdens onze wereldreis, reisden Katia en ik vooral met ons zeiljacht. Hoewel Hope niet groot is, bracht ze ons naar bijzondere plekken. We gingen vaak ten anker voor een afgelegen tropisch eiland of een baai, en lagen dan praktisch bij mensen in de achtertuin. Dat bracht ons dicht bij de lokale bevolking en de ontmoetingen die volgden zijn voor ons het meest indrukwekkend. Als we zonder Hope reizen, zoeken we altijd naar een vergelijkbare reiservaring.

 

Kira’s boetiek hotel

In Kaapverdië verblijven we daarom voor vier nachten in Kira’s boetiek hotel op São Vicente. Eigenaar Isabel Spencer vertelt: “Op de plek waar we nu staan, stond mijn ouderlijk huis. Het idee om hier een boetiek hotel te bouwen kwam van een vriendin. Het idee resoneerde meteen bij mij en ik overlegde met mijn moeder en broers. Toen we het allemaal eens waren, namen we elk 25% aandelen in de onderneming en lieten het hotel bouwen. Het was een jaar lang keihard werken om het hotel klaar én naar onze zin te krijgen.”

 

Ander soort toerisme

Isabel vertelt vol passie over haar doel: “Boetiek hotels zijn er voor een ander soort toerisme. Wat wij willen is elke gast een persoonlijk en bijzondere verblijf geven in ons hotel. We hebben daarom maar 11 kamers en ik doe mijn best elke gast personlijk te verwelkomen. Verder is ons hotel een verlengstuk van de Kaapverdische cultuur; elke kamer is in de stijl van een van de eilanden gemaakt, en op subtiele wijze ingericht met muziekinstrumenten en lokale kunstwerken uit Kaapverdië. Dat we nu als het beste hotel in São Vicente worden betempeld, daar ben ik hartstikke trots op, maar het is een team inspanning van al het personeel.”

 

Casa Solarino

Na Kira’s boetiek hotel verblijven we bij Barbara en Mauro uit Italië en eigenaren van Casa Solarino op São Vicente.  Zij raakten geïnspireerd tijdens hun reis in Midden-Amerika: “We waren in Cuba en zagen daar het succes van de 'Casa Particulare'; grote huizen die tevens functioneren als hotel. Toen we op vakantie in Kaapverdië waren, hadden we het hier ontzettend naar ons zin en besloten ons leven in Rome achter te laten en te emigreren. Dat was een grote stap -Kaapverdië is niet zo heel bekend- en het was niet makkelijk alles achter te laten.

Toen we ons twee jaar geleden in Kaapverdië vestigden besloten we het concept van de Casa Particulare naar São Vicente te halen. We hebben drie kamers voor gasten, en wij hebben onze eigen aparte verdieping.  Zo hoeven we niemand in dienst te nemen en kunnen we alle service zelf verzorgen. De gasten vinden het geweldig, en wij zijn blij met ons nieuwe leven in Kaapverdië.

 

Meer informatie over vakantie in Kaapverdie vind je hier.

Joshua zeilt rond de wereld met tuigage van CS-Rigging.

Lees ook:

Van straatarm naar superjacht regatta

Wereldzeilster na 3 jaar thuis

Wereldreis? Zo betaal je dat!