Nieuws
386981
Nieuws

10 bespaartips voor de zomer

De zomer staat weer voor de deur. En ook deze periode is uitermate geschikt om geld te besparen. Wij geven tien makkelijk vol te houden tips. Smaakt dat ijsje net even lekkerder.

Tip 1 Zelf ijs maken

Nu we het toch over ijsjes hebben, waarom maak je ze niet zelf? Voordeel van zelf ijs maken is dat je zelf de smaken kunt bedenken. Bijvoorbeeld een waterijsje van je favoriete limonadesiroop, of ijs met je favoriete snoepgoed of vers zomerfruit. Ook leuk om met de kinderen te doen.

Tip 2 Gratis festivalkaartjes

Wie zomer zegt, zegt festival. In heel Nederland wordt muziek gespeeld, vaak gratis en voor niks! www.festivalinfo.nl geeft een uitgebreide agenda van festivals - ook die voor niks zijn te bezoeken - in Nederland en België in 2016 en 2017 plus overzichten op naam en per maand. Plan ze alvast maar in!

Tip 3 Droog de was buiten

Laat de was zich ook eens koesteren door de zon. Het scheelt de wasdroger flink wat toeren, en de portemonnee stroomkosten. Voeg wel wat wasverzachter toe  - anders worden de handdoeken keihard.

Tip 4 Verwarming uit

Gun de verwarming ook een tijd vrijaf en zet 'm helemaal uit. Toch wat kouder? Trek een trui aan.

Tip 5 Voorkom sluipgebruik van stroom

Op vakantie? Zet alle apparatuur in huis uit. Haal de stekkers uit de stopcontacten, zodat de tv en computer ook echt uit staan. Apparatuur die 'stand by' staat, verbruikt nog steeds stroom. Ook de koelkast kan uit - als deze leeg is tenminste. Zet de boiler uit en doof de waakvlam.

Tip 6 Zwembadje in de tuin

Ook een klein bad in de tuin voor de kinderen? Dek deze 's avonds af. Op die manier komt er minder troep in het badje en hoef je het water iets minder vaak te verversen.

Tip 7 Vuurkorf

Terrasverwarmers slurpen energie. Steek een vuurkorf aan en pak een warme deken. Dat geeft zeker warmte en sfeer.

Tip 8 Tuinverlichting

Tuinverlichting op zonne-energie scheelt ook veel geld. Deze verlichting schakelt na zonsondergrang automatisch aan en brandt een paar uur.

Tip 9 Afdingen op aankopen

Doordat veel consumenten bezuinigen, zijn winkeliers naarstig op zoek naar kopers. Zij zullen daardoor eerder bereid zijn om over prijzen te onderhandelen. Zoek van tevoren uit wat een vergelijkbaar product bij de concurrent kost. Weten hoe u handig wordt in afdingen? Lees het artikel: De kunst van het afdingen: 7 tips.

Tip 10 Ga picknicken of bbq

Heerlijk hoor, een terrasje pakken en uit eten gaan. Met mooi weer is het daarentegen vaak nog leuker om zelf een picknick of bbq te organiseren in het park met je vrienden. Koelbox mee en een wegwerp-bbq en genieten maar!

Slimme geldtips voortaan automatisch via de mail ontvangen? Klik hier om u aan te melden voor de gratis DFT Geld Nieuwsbrief.