387049
Buitenland

Taliban: ’Doden bij aanval op hotel in Kabul’

Kabul

Kabul

De extremistische Talibanbeweging heeft maandagochtend vroeg (lokale tijd) een hotel aangevallen in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Een bron zei tegen het Afghaanse TOLOnews dat de gasten en personeelsleden ongedeerd zijn gebleven. De Taliban spraken zelf over ,,tientallen doden en gewonden'', maar het is onduidelijk hoe betrouwbaar die bewering is.

Kabul

Kabul

De opstandelingen zouden explosieven hebben gebruikt om het complex binnen te dringen. Volgens een bron binnen de politie zijn zeker drie aanvallers gedood. Ook een agent zou om het leven zijn gekomen.

De aanval is volgens TOLOnews opgeëist door de Taliban. De groep liet in een verklaring weten dat ,,een plaats vol luxe voor buitenlanders'' het doelwit was. Op het moment van de aanval zouden elf buitenlanders, negen medewerkers en 26 beveiligers aanwezig zijn geweest in het beveiligde wooncomplex.

Het was volgens de Afghaanse nieuwszender niet de eerste keer dat het hotel doelwit was van opstandelingen. Bij een eerdere aanval kwamen in 2013 vijf beveiligers om het leven. De aanvallers sloegen toen met een bom een gat in de omheining rond het complex, waarna een vuurgevecht uitbrak.

Twitter

Zondagnacht rond 01.25 uur lokale tijd maakten veel mensen melding op Twitter van een enorme explosie die ze gehoord hadden. Twitteraars schreven dat eerst de elektriciteit uitging gevolgd door een harde knal.