Nieuws/Buitenland
388015
Buitenland

Burger King: Pennywise uit It exacte kopie van McDonald’s-clown

Pennywise (l) en Ronald McDonald (r)

Pennywise (l) en Ronald McDonald (r)

De clown Pennywise uit de film It lijkt veel te veel op Ronald McDonald, de iconische clown van fastfoodgigant McDonald’s. Dat vindt de Russische tak van Burger King die daarom een klacht heeft ingezien bij een financiële waakhond. De film It zou gratis reclame zijn voor McDonald’s en dat is oneerlijke concurrentie.

Pennywise (l) en Ronald McDonald (r)

Pennywise (l) en Ronald McDonald (r)

Burger King Rusland heeft een klacht ingediend bij een financiële waakhond in het land om de film te verbieden. In de klacht, die in handen is gekomen van het Russische Vedomosti, klaagt Burger King over oneerlijke competitie.

Ronald McDonald zou een exacte kopie zijn van Pennywise. Ook de kleuren en de ballonnen van de twee clowns zouden overeenkomen.

Onderzoek

Een woordvoerder van de financiële waakhond heeft gezegd dat ze gaan onderzoeken of er sprake is van illegale reclame in de film die niet zou overeenkomen met de Russische wetgeving.

Volgens een afdelingshoofd van de waakhond, hebben de auteur en de regisseur hun eigen interpretatie van Pennywise die in 1986 werd geïntroduceerd in het boek It van Stephen King.

Groot succes

Probleem voor Burger King is wellicht wel dat It al een tijdje draait in Rusland. In 7 september ging de film in première en daar is de demonische clown een succes.

In de Verenigde Staten is It de best scorende horrorfilm aller tijden. Een vervolg is in de maak en zal in 2019 te zien zijn in de bios.