Nieuws/Binnenland
38805
Binnenland

Huisarts half jaar geschorst na seks met patiënte

GEERTRUIDENBERG - Een arts van de huisartsenpraktijk in Geertruidenberg is een half jaar geschorst omdat hij meerdere malen seks heeft gehad met een patiënte. Dat heeft het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven bepaald.

Sinds oktober 2015 hadden de twee een relatie met elkaar. De arts en de vrouw kwamen bij elkaar over de vloer, gingen samen naar de sauna en stuurden elkaar veel seksueel getinte berichtjes. Dat is te lezen in de bekendmaking van de schorsing.

De collega’s van de man uit Uitwijk en zijn partner hadden volgens BN De Stemde arts nadrukkelijk verzocht geen contact meer te hebben met de vrouw. Maar dat gebeurde toch.

Steeds werd er contact gezocht

De twee hadden een knipperlichtrelatie. Steeds zocht een van de twee weer contact. In april maakte de arts een einde aan een relatie, een maand later diende de vrouw een aanklacht in tegen de man. De vrouw had hier al in januari mee gedreigd.

Tijdens de zitting van het Regionaal Tuchtcollege in oktober verklaarde de arts dat hij zich gechanteerd voelde. Volgens de vrouw was ze juist door haar huisarts gedumpt. Hoewel de man de vrouw adviseerde een nieuwe huisarts op te zoeken, deed ze dat niet.

Seksueel contact verboden

Volgens het college is het de man te verwijten dat hij een relatie is begonnen met de vrouw. Seksueel contact tussen arts en patiënt is verboden.