Nieuws/Buitenland
388694718
Buitenland

Schutter dodelijke schietpartij winkelcentrum VS overleden

BOISE - De gewapende man die maandag twee mensen doodschoot in een winkelcentrum in Boise, in de Amerikaanse staat Idaho, is dinsdag (lokale tijd) in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de lokale tv-zender KBOI 2News.

Voordat de schutter door de politie overmeesterd werd, had de man nog vijf anderen verwond, onder wie een politieagent. Zij zijn niet in direct levensgevaar.

Op een persconferentie zei commissaris Ryan Lee dat de politie maandag rond 13.15 uur plaatselijke tijd een melding kreeg dat geschoten werd in het Towne Square winkelcentrum in Boise, het grootste winkelcentrum van de stad. Ter plaatse zagen agenten een man die voldeed aan het signalement van de schutter. Er ontstond een vuurgevecht waarbij een van de agenten gewond raakte. Ook de verdachte raakte gewond en kon vervolgens worden overmeesterd. Hij is inmiddels aan zijn bij de schietpartij opgelopen verwondingen overleden.

De politie heeft na de schietpartij het hele winkelcentrum doorzocht, maar volgens Lee handelde de schutter waarschijnlijk alleen. Zijn motief is nog onduidelijk.