Nieuws/Binnenland
388716889
Binnenland

Ambulances naar vleesverwerker in Beuningen om gevaarlijke stof

BEUNINGEN - Bij het vleesverwerkend bedrijf Henri van de Bilt in Beuningen (Gelderland) is woensdag een incident geweest met een gevaarlijke stof. Meerdere ambulances, politiewagens en brandweerwagens rukten uit. Twee mensen zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Twaalf mensen, onder wie twee agenten, zijn ter plekke nagekeken. Ze klaagden over irritatie aan ogen en luchtwegen, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Volgens de woordvoerder waren in het pand onbedoeld twee stoffen bij elkaar gekomen in een vat, hetgeen leidde tot een chemische reactie. De twee mensen die naar het ziekenhuis moesten, raakten niet gewond door de stof maar hadden „indirecte klachten.” Daarbij valt te denken aan hyperventilatie of stress, zei de woordvoerder.

Het vat kon door de brandweer naar buiten worden gebracht. De bedoeling is dat het in een container wordt gezet en dat het veilig kan worden afgevoerd.

Wegens de situatie moest het pand worden ontruimd. Bij het bedrijf waren ongeveer veertig mensen aan het werk.

Het bedrijf ligt aan de Goudwerf. Lokale media berichtten vorige maand over het bedrijf, dat een nieuwe productiehal moest sluiten omdat deze op meerdere punten niet aan de veiligheidsregels voldeed.