Nieuws/Binnenland
389009
Binnenland

Bezoek fiscus aan Fort Oranje verliep ’soepel’

Rijsbergen - De Belastingdienst heeft vandaag maar liefst 48 woonadressen op de beruchte Brabantse camping Fort Oranje in Rijsbergen bezocht, in de hoop zo’n 370.000 euro aan schulden te innen. Dat deden zij in samenwerking met de politie en de gemeente. Het bezoek van de deurwaarders verliep soepel, vertelt een woordvoerder.

„Het ging een stuk voorspoediger dan verwacht. Niet al het geld is geïnd, met sommige bewoners zijn afspraken gemaakt”, vertelt woordvoerster Louise Schneider van de gemeente Zundert, de beheerder van Fort Oranje.

De gemeente is momenteel druk bezig met het ontruimen van de camping, waar sommige mensen permanent onder erbarmelijke omstandigheden woonden. Zundert nam het beheer eind juni over van eigenaar Cees Engel, omdat de ’mensonterende situatie’ op Fort Oranje in haar ogen onhoudbaar was geworden. De zeshonderd bewoners is toen verzocht op zoek te gaan naar een andere plek om te wonen, sommigen hebben extra zorg nodig en krijgen hulp bij het zoeken van nieuw onderdak.

Volgens Schneider verloopt de ontruiming goed. „Het gaat volgens planning, over het algemeen werkt iedereen goed mee. Het laatste veld ruimen we op 6 december, maar mensen die extra zorg nodig hebben mogen langer blijven. Hoe lang het nog gaat duren voordat we ook voor hen een geschikte plaats hebben gevonden, vind ik lastig te zeggen.”