Nieuws/Binnenland
389047157
Binnenland

Eis: 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging

Justitie: ’Seks met dochters vormt cement in relatie Pascal P. en Tanja D.’

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de hoofdverdachte in de Zeeuws misbruikzaak, de 47-jarige Pascal P.. De garagehouder uit Aardenburg zou de twee minderjarige dochters van zijn vriendin jarenlang hebben misbruikt. Ook zou hij hen honderden keren door anderen hebben laten misbruiken. De vriendin, de 44-jarige Tanja D., zou het misbruik hebben gefaciliteerd.

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

Volg de zaak hieronder vanaf 09.00 uur via de tweets van Saskia Belleman.

P. heeft steeds zijn eigen lustgevoelens laten prevaleren boven de belangen van de meisjes, zegt de officier van jusitie.

De seks met de dochters vormde volgens justitie ’het cement in de relatie’ tussen Pascal P. en Tanja D.; D. had er volgens de officier van justitie geen moeite mee dat P. seks had met haar dochters. Zolang P. het maar niet deed met andere vrouwen en haar niet verliet.

Ook zou P, drie andere meisjes hebben misbruikt. P. liet in elk geval een van de dochters honderden keren door andere mannen misbruiken, op parkeerplaatsen in Zeeland en in Belgische parenclubs, aldus justitie. De dochters werden veelvuldig gedrogeerd met slaapmiddelen, GHB en alcohol.

Het OM vervolgt ook P.’s vriendin, de 44-jarige Tanja D. uit Terneuzen. Zij zou het misbruik volop hebben gefaciliteerd en haar dochters niet hebben beschermd. De rechtszaak tegen het tweetal begon vrijdag. D. werd toen onwel en kon het proces niet verder bijwonen. Woensdag bekijkt de rechtbank of haar zaak dan kan worden voortgezet.

Stoornissen

Deskundigen hebben geadviseerd P. tbs met dwangverpleging op te leggen. De man lijdt aan seksuele stoornissen, waaronder pedofilie, en het gevaar voor herhaling is volgens de deskundigen groot.

„P. heeft de slachtoffers hun onschuld afgepakt en hen fysiek en geestelijk zwaar beschadigd”, zei de officier van justitie ter onderbouwing van zijn eis. „Als ik het zelf niet allemaal gelezen zou hebben, zou ik het niet geloven.”

Uit slachtofferverklaringen komt het beeld naar voren dat het langdurige misbruik grote impact heeft gehad op het leven van de meisjes. Volgens de oudste dochter treft moeder Tanja D. geen blaam, omdat zij volledig in de ban zou hebben verkeerd van de dwingende P.