Nieuws/Binnenland
389367
Binnenland

Geen heksen en vampiers in Land van Heusden en Altena

Griezelboeken verboden op christelijke basisscholen

ANDEL - De Kinderboekenweek begint volgende week met als thema Gruwelijk Eng, maar niet iedereen is daar content mee. De christelijke basisscholen in het Land van Heusden en Altena in Brabant laten dit aan zich voorbijgaan. Dit soort boeken over spoken en monsters passen niet bij het geloof en bovendien worden kinderen onnodig bang gemaakt, vinden ze.

„Dit moet je niet doen, dan weet je dat er reacties komen. Het gaat om normen en waarden. Je moet als school rekening houden met verschillende achtergronden van ouders en kinderen”, zegt directeur David Hulshof van de christelijke basisschool De Zaaier uit Andel tegen Omroep Brabant.

Het thema bij de basissschool in Andel heeft een andere insteek: ’Bibbers in je buik. Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’. Volgens Hulshof sluiten ze hierdoor alsnog aan bij het oorspronkelijke thema. „Samen met de christelijke variant maken we van alle goede dingen een mooie combinatie.”

Ook op het CBS Het Fundament in Genderen wordt er voorzichtig omgegaan met het thema van dit jaar. Geen boeken over monsters en heksen, maar wel thema’s als: ’je hoeft niet bang te zijn voor de tandarts’ of ’angst voor de eerste keer logeren’.