Nieuws/Buitenland
389448540
Buitenland

Trump trekt verkiezingsrechtszaak staat Michigan in

WASHINGTON - Het campagneteam van de Amerikaanse president Trump trekt de rechtszaak in de staat Michigan in waarmee zijn verliezende kamp wilde voorkomen dat de resultaten in een kiesdistrict vroegtijdig officieel zouden worden vastgesteld. Trumps advocaat Rudy Giuliani heeft dat gemeld in een verklaring.

Giuliani zegt dat het resultaat al is bereikt: het stoppen van de vroegtijdige officiële vaststelling van de uitslag in het district Wayne voordat zeker is dat „alle legale stemmen zijn geteld en illegale stemmen niet.”

Team Trump verloor vorige week een rechtszaak in Michigan die had moeten voorkomen dat Joe Biden tot winnaar in die staat werd uitgeroepen. De eis om het tellen van de stemmen in Michigan stop te zetten werd ook verworpen door de rechter. Rechtbanken in Michigan en ook andere staten hebben ook een aantal rechtszaken niet-ontvankelijk verklaard die de Trump-campagne had aangespannen.

Biden werd begin deze maand tot winnaar uitgeroepen in Michigan, goed voor zestien kiesmannen. Hij kreeg volgens Amerikaanse media 50,6 procent van de stemmen en Trump 47,8 procent.