Nieuws/Buitenland
389813806
Buitenland

Vrouw (30) overlijdt op dag dat ze haar man na drie jaar weer kan zien

Ter illustratie

Ter illustratie

De ongelukkige 30-jarige Russische vrouw Nika was dolblij dat ze haar man weer kon zien, nadat dit drie jaar niet mogelijk was vanwege de Chinese coronarestricties. Hierdoor kon de vrouw niet van Rusland naar China afreizen om met haar man herenigd te worden. Tragisch: de dag van het weerzien werd meteen hun laatste samen. Dat meldt de South China Morning Post.

Ter illustratie

Ter illustratie

Op de terugweg van het vliegveld kreeg ze namelijk ademhalingsproblemen en vervolgens een hartstilstand. Nika zou chronisch ziek zijn en kreeg op haar vlucht last van een zware longembolie, bleek later in het ziekenhuis.

Het stel huilde en knuffelde vijf minuten lang innig toen ze elkaar voor het eerst weer konden vasthouden. ,,Ik was gelukkig, extreem gelukkig. Toch trof deze tragedie ons op onze weg naar huis”, vertelt haar hartverscheurde man Ouyang (38) tegen de South China Morning Post.

Geluk bij een ongeluk: na haar dood konden vier van haar organen gebruikt worden voor mensen in nood. Dit leverde haar veel lof op sociale media op.