Nieuws/Buitenland
391025863
Buitenland

Boris Johnson niet meer op intensive care

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson heeft de intensive care verlaten. Hij wordt tijdens de volgende fase van zijn herstel nauwlettend in de gaten gehouden, meldt de woordvoerder van Johnson.

De 55-jarige premier testte vorige maand al positief op het coronavirus. Hij ging aanvankelijk in thuisisolatie, maar moest zondag alsnog worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had hoge koorts, moest hoesten en belandde maandag op de intensive care.

Johnson lijkt inmiddels aan de beterende hand te zijn. Hij is volgens zijn woordvoerder in een „bijzonder goed humeur.” Johnson is voor zover bekend de eerste wereldleider met Covid-19, de ziekte die het virus veroorzaakt.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde opgetogen op het „fantastische nieuws” over zijn Britse collega. „Veel beterschap Boris”, schreef Trump op Twitter.

Dominic Raab

De zieke Johnson wordt momenteel vervangen door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab. Die waarschuwde eerder op de dag dat het nog te vroeg is om de strenge lockdown-maatregelen te versoepelen die op 23 maart zijn afgekondigd.

Minister Raab belde donderdag met leiders van oppositiepartijen over de coronacrisis. Aan dat groepsgesprek deden ook medische en wetenschappelijke topadviseurs van de overheid mee.

De regering omschreef het gesprek met Labourleider Kier Starmer en andere oppositiefiguren als constructief. „Alle partijleiders wensten de premier veel beterschap.”

Het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland in een dagelijkse podcast. Met vandaag: een opmerkelijke behandeling die mogelijk werkt tegen corona, en Ali B doet een oproep aan de luisteraars. Luister de corona-update hier, hieronder of via je eigen podcast app.