Nieuws/Buitenland
391155463
Buitenland

Man prikt krokodil in oog om zichzelf te redden

Brisbane - Een 54-jarige man in Australië heeft zichzelf uit de kaken van een krokodil kunnen bevrijden, door het beest in het oog te porren. De krokodil viel de man, die zat te vissen aan de oever van een rivier, zondagavond aan in Captain Billy’s Landing, een afgelegen strand en kampeerterrein, op het Kaap York-schiereiland, in de staat Queensland.

Daarover bericht het Australische nieuwsagentschap AAP.

De man zat in zijn eentje te vissen toen de krokodil plotseling uit het water sprong, hem in zijn been beet en naar zijn hand hapte. De man porde daarop in het oog van de krokodil zodat die zou loslaten, zo melden de hulpdiensten.

„Het slachtoffer kon de ogen van de krokodil zodanig raken dat de krokodil losliet en waardoor het slachtoffer kon ontkomen”, zegt Warren Martin van de Royal Flying Doctor Service.

Nadat hij zichzelf bevrijd had, moest de man nog een uur rijden tot hij bij zijn buurman om hulp kon vragen. Vervolgens reden de twee samen nog eens 45 minuten naar de nabijgelegen Bramwell-veehouderij, waar de Royal Flying Doctor Service hem kon oppikken om hem naar een ziekenhuis in Cairns te vliegen.

De man raakte ernstig gewond, maar zijn toestand is stabiel, zegt het ziekenhuis. Hij heeft ernstige verwondingen aan armen en benen. „Er zijn niet veel inwoners van Kaap York die een dergelijke interactie met een krokodil kunnen navertellen”, zegt Martin.