Nieuws/Binnenland
391976052
Binnenland

Politie pakt twee minderjarigen op voor matchfixing

ROTTERDAM - De politie heeft twee verdachten van 16 en 17 jaar uit Almere opgepakt voor matchfixing. De twee werden aangehouden na meerdere meldingen van de KNVB op vrijdag 3 juni dat spelers van de landelijke tweede divisie amateurvoetbal werd gevraagd de uitslag van hun wedstrijden te manipuleren. Wanneer de verdachten precies zijn opgepakt is niet bekendgemaakt.

Wel wordt gemeld dat de twee zijn aangehouden voordat de bewuste wedstrijd plaatsvond. In afwachting van het politie-onderzoek zijn de twee weer vrijgelaten, laat de politie woensdag weten. Het onderzoek wordt gedaan door de politie Rotterdam, onder leiding van het Functioneel Parket.

Dat spelers van de tweede divisie worden benaderd om tegen betaling een wedstrijd te manipuleren, past in het beeld dat ook de amateursport een aantrekkelijke competitie is voor matchfixing, stellen de politie en het Openbaar Ministerie. "Dat kunnen we niet laten gebeuren, want het vormt een bedreiging voor de eerlijke sport", aldus officier van justitie Anne de Leeuw.