Nieuws/Binnenland
392281
Binnenland

Verkeershinder van Amsterdam naar Den Haag

AMSTERDAM - Automobilisten moeten komend weekend en de twee weekenden erop rekening houden met flinke verkeershinder op de route van Amsterdam naar Den Haag. Doordat een deel van de A4 nieuw, stiller asfalt krijgt, wordt een deel van de A4 afgesloten. Extra reistijden van een uur worden voorzien.

De afsluiting betreft het wegdeel tussen knooppunt Burgerveen en Leiden in de richting van Den Haag. De afsluiting gaat in op vrijdagavond om 21.00 uur en duurt tot maandag 5.00 uur 's ochtends. Ook de op- en afritten 5 (Roelofarendsveen) en afrit 6 (Hoogmade) richting Den Haag en Rotterdam worden afgesloten voor verkeer. Ook in de twee daaropvolgende weekenden krijgt het verkeer te maken met deze afsluiting.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers vanuit Amsterdam richting Den Haag en Rotterdam te reizen via de A2 en de A12. Dit kan wel extra reistijden opleveren van een uur. Tijdens de afsluiting wordt ook een ritspunt bij Zoeterwoude verbeterd, wat de doorstroming moet bevorderen.

De verkeershinder wordt dit weekend vergroot door werkzaamheden aan de Schipholtunnel en de A4 bij knooppunt Badhoevedorp. Zo worden de tunnelbuizen in beide richtingen gesloten op vrijdag- en zaterdagnacht.