Nieuws/Binnenland
392630
Binnenland

Verliefde Nederlander kritiek in Chinees ziekenhuis

CHANGSHA - De hopeloos verliefde Nederlander die op het vliegveld van de Chinese stad Changsha al bijna twee weken op de liefde van zijn leven wacht, is gisteren plotseling met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

De 41-jarige man uit Den Helder, die Peter of Pieter zou heten maar volgens Chinese media officieel Alexander Pieter Cirk heet, is diabetespatiënt en heeft zijn gezondheid behoorlijk verwaarloosd de voorbije periode.

De Nederlander was naar Changsha gevlogen, in het zuidoosten van het Aziatische land, om de 26-jarige bloedmooie ‘Alice’ te ontmoeten. Hij kende haar sinds twee maanden via internet. Nadat de Chinese niet kwam opdagen en ook niet bereikbaar was, weigerde hij te vertrekken en verbleef hij non-stop op de luchthaven, waar hij op bankjes sliep en vooral instant-noedelsoep nam.

De man zou eigenlijk morgen terugvliegen, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Vanwege zijn medische conditie, die ‘kritiek’ is genoemd, lijken artsen in het ziekenhuis dat onverantwoord te vinden.