Nieuws
393518
Nieuws

Tv-kijkers dupe deal

Fox Sports verklaart KPN de oorlog

Amsterdam - De televisiekijker dreigt de dupe te worden van een keiharde machtsstrijd tussen FOX en de telecomaanbieders.

Het Amerikaanse mediabedrijf wil dat de telecombedrijven Fox Sports 1 aan het basispakket toevoegen. Zij moeten daarvoor 2 euro per huishouden afdragen. FOX kan hiermee in één klap zijn verliezen goedmaken. Verschillende aanbieders weigeren dit echter, omdat de deal zou leiden tot prijsverhogingen voor alle abonnees. Dit terwijl momenteel minder dan 10% van de Nederlanders naar Fox Sports kijkt.

De kwestie is zo hoog opgelopen dat KPN naar de rechter is gestapt. De telecomaanbieder wil de zes Fox Sports-zenders als betaald pakket blijven aanbieden. FOX weigert dit zolang KPN niet akkoord gaat met één ’gratis’ zender.

Het contract van KPN met FOX loopt op 1 augustus af. Het telecombedrijf laat weten er alles aan te doen om te voorkomen dat voetballiefhebbers de start van het nieuwe seizoen, volgende week vrijdag, moeten missen.

Ook Tele2, Caiway en Delta hebben aflopende contracten. Zij zijn met KPN naar de ACM gestapt. Ze menen dat de eisen van FOX discriminerend zijn. Concurrent Ziggo hoeft namelijk de komende vier seizoenen niet te betalen voor een Fox Sports-kanaal in het basispakket.

Vodafone is wel door de knieën gegaan voor de Amerikanen.

Lees hier verder