393624
Binnenland

Opa Frans bevestigt mishandeling door zoon

Handen Jos Verstappen zitten weer los

Jos Verstappen

Jos Verstappen

MONTFORT - Jos Verstappen heeft zich opnieuw van zijn slechtste kant laten zien: de voormalig Formule 1-coureur en vader van de huidige F1-sensatie Max heeft zijn eigen vader in elkaar geslagen.

Jos Verstappen

Jos Verstappen

Afgelopen zondag, na de Grand Prix van Hongarije, liep een ruzie tussen vader Frans en zoon Jos volledig uit de hand. In zijn woning in Montfort werd Frans dusdanig afgetuigd dat hij zich genoodzaakt zag bij de politie aangifte tegen zijn eigen zoon te doen.

„De zaak is nog in onderzoek”, aldus een letterlijk en figuurlijk aangeslagen Frans. „Ik moet nog een uitgebreide verklaring gaan afleggen bij de politie, maar hier ligt wel de grens. Jos heeft gewoon losse handen. Dat is al vaker gebleken.”

’Helemaal klaar mee’

De mishandeling vond plaats in Montfort, de woonplaats van vader Frans Verstappen. Die raakte hierbij flink gewond en schakelde de politie in, bevestigt hij tegenover De Telegraaf. „Ik ben er nu echt helemaal klaar mee. Moet je kijken, hier”, verzucht een aangeslagen Frans Verstappen terwijl hij meerdere wonden op zijn hoofd laat zien, waarvan eentje centimeters groot.

Zittend op het terras van zijn ijssalon in het rustieke Limburgse Montfort vertelt de aangeslagen opa van Formule 1-coureur Max Verstappen over de mishandeling door zijn eigen zoon Jos. „Jos is een heel chagrijnige en vervelende jongen.”

Politie bevestigt

Raymond Vermeulen, manager van Max en Jos Verstappen, laat op zijn beurt namens laatstgenoemde weten dat er iets gebeurd is maar dat het hier ’een privé-aangelegenheid betreft’. „Daarom geven wij hier verder geen enkel commentaar op.”

Politiewoordvoerder Michiel Maes bevestigt dat er „op het bewuste adres aan de Stationsweg in Montfort”, zondagavond rond half tien inderdaad een mishandeling heeft plaatsgevonden.

„Wij zijn daar toen ter plaatse gegaan. Er bleek een persoon, de bewoner van het betreffende pand, gewond te zijn geraakt. Hij heeft inderdaad aangifte gedaan. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht, want we onderzoeken op dit moment deze zaak. Over verdere achtergronden kan ik niks zeggen”, aldus Maes.

Lees verder: ’Opa Frans’ thuis in Montfort bont en blauw geslagen (premium) ’Dit komt ook bij zoon Max op het bordje’