Nieuws
393941
Nieuws

Boottest Bavaria E40

Heerlijke hybride

Eerder dit jaar konden bezoekers van Boot Düsseldorf een virtuele indruk krijgen van de fonkelnieuwe Bavaria E40. Het hybride motorjacht toert deze zomer uitgebreid door Europa.

De E40 is ontworpen in samenwerking met Vripack en onderscheidt zich mede door een centraal geplaatste stuurstand achterin de salon. Gezeten in de salon kijk je nu eens niet tegen de rug van de roerganger aan.

Technisch gezien is de Bavaria E40 ook bijzonder, want de aandrijving schakelt geruisloos over van elektrisch naar Volvo D3 diesel (een Volvo D2 is standaard) en weer terug. Tijdens het varen op de dieselmotor worden de Li-Ion accu’s razendsnel opgeladen. Een overzichtelijk display geeft inzage in alle systemen.

Nieuwkomer

De E 40 is er in zowel een Sedan- als Fly-uitvoering en in een 2- of 3-cabineversie. Bavaria levert deze nieuwkomer met een uitgebreid pallet van motoren tot een vermogen van 300 pk, maar in onze ogen is een hoge topsnelheid bij dit hybride motorjacht ondergeschikt. Want wat is er fijner dan uren achtereen nagenoeg geruisloosop het water te genieten? Ons testschip is weliswaar een zogeheten voorproductiemodel, maar de afwerking staat zonder twijfel al op hoog niveau. Alleen de plaatsing van sommige schakelaars op de stuurconsole is voor verbetering vatbaar.

Los van de twee ruime hutten beschikt deze Bavaria over ongekend veel bergruimte. Het schip vaart koersvast en is gemakkelijk te manoeuvreren.

8,0

Comfort & Ruimte ****

Afwerking ****

Ergonomie ****

Vaareigenschappen *****

Prijs/Kwaliteit ****

Lengte: 11,99 m.

Breedte: 4,20 m.

Diepgang: 1,10 m.

CE: categorie B

Prijs: Vanaf 240.790 euro

Eerdere boottesten:

- Retro in nieuw jasje

- Klassiek, tijdloos en veelzijdig

- Eigentijds overzicht