Nieuws/Buitenland
393948
Buitenland

Schietpartij Florida geen terrorisme

FORT MYERS - De schietpartij bij een nachtclub in Fort Myers (Florida) die aan twee tieners het leven kostte, was geen terroristische gewelddaad. Behalve de twee dodelijke slachtoffers, jongens van veertien en achttien, zijn er zeventien gewonden gevallen. Sommigen zijn er slecht aan toe, aldus de politie.

,,De recherche is hard aan het werk om een motief te vinden'', zei een woordvoerder maandag. ,,We kunnen wel bevestigen dat deze zaak geen terroristische achtergrond heeft zoals werd gesuggereerd.'' Er zijn drie mensen aangehouden.

Het zoveelste schietincident in de Verenigde Staten had plaats op het parkeerterrein van Club Blu. Daar liep een 'swimsuit glow party' op zijn einde. Het feest was voor alle leeftijden, maar vooral jeugdigen waren erop afgekomen. Ouders kwamen net aangereden om hun kinderen op te halen. ,,We wilden het tieners naar de zin maken in wat wij dachten dat een veilige plek was'', verklaarde de organisatie op de Facebookpagina, benadrukkend dat er zowel binnen als buiten gewapende bewakers stonden.

Zes weken geleden richtte een schutter met jihadistische sympathieën een bloedbad aan in een nachtclub in Orlando, eveneens in Florida. De kogelregen doodde 49 bezoekers.