Nieuws/Binnenland
393959
Binnenland

Dierenbeul dumpt konijntjes

PURMEREND - Een dierenbeul heeft zondagochtend twee zwaar verwaarloosde dwergkonijnen gedumpt op de Oostzanerrijweg in Purmerend. Een van de diertjes was al overleden toen de dierenambulance ter plaatse kwam. De politie is op zoek naar degene die dit op zijn geweten heeft.

Het gehavende konijntje dat de beproeving wel wist te overleven, werd een eindje verderop gevonden door een oplettende voorbijganger. Eenmaal opgehaald door de dierenambulance bleek het beestje zwaar ondervoed en uitgedroogd. Stichting dierenambulance Purmerend heeft op Facebook een oproep geplaatst om erachter te komen wie er verantwoordelijk is voor de harteloze daad.

Het dwergkonijntje krijgt sondevoeding en vocht toegediend en zal uiteindelijk herplaatst worden. De dierenpolitie is op zoek naar de eigenaar van de konijnen en meldt op Facebook: ’Het onthouden van de nodige zorg aan een dier en het dumpen van een dier zijn misdrijven.’

Eind vorige week werden er ook konijnen aangetroffen in Purmerend. Toen vonden wandelaars in het Purmerbos dertien tamme konijnen, waaronder vijf hele jonge.