Nieuws/Binnenland
393961
Binnenland

Olympiër redde vrouw uit handen aanrander

AMSTERDAM - De boomlange Olympisch roeier Olivier Siegelaar heeft afgelopen zaterdag op het Spui in Amsterdam een jonge vrouw gered uit de klauwen van haar aanrander.

Siegelaar was er zaterdag, toen hij rond 21 uur thuiskwam, getuige van hoe de man zich wilde vergrijpen aan de vrouw. „Eerst dacht ik dat het een beetje speels was'”, zegt Siegelaar tegen AT5. „Maar toen hij haar op de grond drukte en dat meisje hysterisch begon te gillen, ben ik er naartoe gegaan en heb ik die jongen in z'n kraag gevat.” Toegesnelde agenten hielden de aanrander, die zijn broek al op de enkels had, vervolgens aan.

Karmapunten

De 29-jarige Siegelaar is bijna twee meter lang. Omdat de verdachte ’klein van stuk’ was en bovendien onder de invloed was van drugs, was volgens de Olympiër ’geen probleem’ om de man in bedwang te houden. Een held voelt Siegelaar zich niet, al hoopt hij op extra karmapunten voor Rio. „Dat zou mooi zijn.”

De aanrander, die net als het slachtoffer 21 jaar oud is, wordt dinsdag voorgeleid. De man verklaarde later aan de politie dat hij paddo’s had gebruikt.