Nieuws/Binnenland
393995
Binnenland

Vier rijbewijzen ingevorderd

Zwarte Cross eindigt met alcoholcontrole

Lichtenvoorde - Tussen Lichtenvoorde en Bredevoort heeft maandagochtend een grootschalige alcoholcontrole plaatsgevonden. Zwarte Cross-festivalgangers die na vier dagen feesten weer naar huis gingen mochten blazen.

De politie stond vanochtend al vroeg opgesteld langs de N313 om de festivalgangers te controleren op alcohol. Het waren vooral de kampeerders die langsreden, aangezien de Zwarte Cross gisteren al eindigde.

Nog niet naar huis

Sommige bestuurders hadden vanochtend teveel alcohol in hun systeem, en mochten hun weg nog niet vervolgen. Zij werden verzocht aan de kant van de weg te ontnuchteren.

UPDATE 16:06

In totaal werden 3000 bestuurders gecontroleerd. In 26 gevallen bleek de bestuurder nog te veel restalcohol in zijn bloed te hebben en moest er een proces-verbaal worden opgemaakt. Van vier bestuurders (twee beginnend bestuurders) is het rijbewijs ingevorderd. Dat meldt de politie.

Na een te korte nachtrust blijft een percentage alcohol in het bloed zitten. Het menselijk lichaam heeft 1 tot 1,5 uur nodig om een glas alcohol af te breken. Hierdoor kan het zijn dat alle drankjes van zondagavond nog niet zijn afgebroken.

Maar liefst 220.000 mensen genoten de afgelopen vier dagen van het uiteenlopende moois dat de Zwarte Cross te bieden heeft. Het bezoekersaantal is bovendien een record: vorig jaar kwamen er 197.450 mensen naar het evenement in de Achterhoek. Wees morgen niet 'de Sjaak'! #politie #zwartecross #alcoholcontrole #restalcohol #zc16 pic.twitter.com/oTrjJhEmuF— Politie Gelderland (@POL_Gelderland) 24 juli 2016