Nieuws
394017
Nieuws

VR-bedrijf Jaunt opent kantoor in Amsterdam

AMSTERDAM - Virtual reality-bedrijf Jaunt opent een kantoor in Amsterdam. Het in 2013 opgerichte Jaunt ontwikkelt hardware, software, en applicaties op het gebied van virtual reality. Onder meer Walt Disney en Google Ventures zijn investeerders in het bedrijf met een hoofdkantoor in het Californische Palo Alto. Het Amsterdamse kantoor komt op de voormalige marinebasis.

Mede-oprichter van Jaunt, Arthur van Hoff, stelt dat Nederland de ideale plek is voor de geavanceerde technologie van de onderneming. ‘’Als een echt internationale stad is Amsterdam een broeinest voor ontwikkelaars die erom bekendstaan de grenzen van de technologie op te rekken.’’

Volgens prins Constantijn, speciaal gezant van het Nederlandse programma voor start-ups StartupDelta, zal de aanwezigheid van Jaunt in Nederland het innovatieve en technologische ecosysteem van Amsterdam stimuleren. Op zijn beurt zal Jaunt kunnen putten uit de grote vijver van creatieve geesten en goede software- en VR-ontwikkelaars, zegt de prins.