Nieuws
394048
Nieuws

Verizon bevestigt overname Yahoo

BASKING RIDGE (AFN) - Telecomconcern Verizon heeft een deal gesloten met Yahoo over de overname van de kernactiviteiten van het ooit toonaangevende internetbedrijf. Met de overname van de internetactiviteiten en het vastgoed van Yahoo is een bedrag van ruim 4,8 miljard dollar in contanten gemoeid. Dat bevestigden de bedrijven maandag.

Volgens Verizon-topman Lowell McAdam past de aankoop van Yahoo in de versterkte focus van het bedrijf op advertentiemogelijkheden. Eerder werd om die reden ook al een andere gevallen internetgrootmacht, AOL, gekocht. Verizon wil nadrukkelijk de concurrentie aangaan met onder meer Google op de digitale advertentiemarkt.

Yahoo houdt na afronding van de overname feitelijk op te bestaan. De resterende holding die eigenaar blijft van een flink belang in de Chinese uitbater van webmarktplaatsen Alibaba en in Yahoo Japan ter waarde van zo'n 40 miljard dollar, krijgt een andere naam. De naam en andere details over het beursgenoteerde investeringsbedrijf worden later bekendgemaakt.

Topvrouw van Yahoo Marissa Mayer, die al geruime tijd onder druk staat wegens het verval van Yahoo, gaf in een toelichting op de overname aan niet van plan te zijn te vertrekken. Wat haar functie binnen de samengevoegde divisie van AOL en Yahoo binnen Verizon wordt, is nog niet bekend

De deal moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders en de aandeelhouders van Yahoo. De afronding van de overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2017.