Nieuws/Binnenland
394068031
Binnenland

Aantal nieuwe coronagevallen gestegen met 7272

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen is iets gestegen, na zes achtereenvolgende dagen van daling. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7272 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 6984 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 6996, maar dat aantal is bijgesteld.

In de gemeente Rotterdam kwamen afgelopen etmaal 533 nieuwe gevallen aan het licht. Amsterdam registreerde 308 positieve tests, Den Haag 218 en Utrecht 137. In Enschede kwamen er 109 besmette personen bij.

In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 56.000 positieve tests geregistreerd. Daarmee is de corona-uitbraak terug op het niveau van ruim twee weken geleden. De piek was tussen 25 en 31 oktober, toen er in zeven dagen tijd 70.000 nieuwe coronagevallen bijkwamen.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 118, het hoogste aantal sinds 29 april. In Nijmegen werden vijftien coronapatiënten als overleden geregistreerd. Amsterdam en Rotterdam telden elk acht sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend waren 87 sterfgevallen gemeld.

Geen Nederlandse coronapatiënten meer in ziekenhuizen Duitsland

In Duitsland worden geen coronapatiënten uit Nederland meer behandeld. De beide mensen die twee weken geleden met een speciale helikopter waren overgebracht van Almere naar Münster, zijn afgelopen etmaal teruggeplaatst, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Sinds dat coronavervoer waren geen anderen naar Duitsland vervoerd.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan Nederland grenst, waren tachtig bedden op intensive cares beschikbaar voor Nederlandse patiënten. Dat moest de Nederlandse ziekenhuizen lucht geven om het toen toenemende aantal coronapatiënten te behandelen.

Tijdens de eerste golf in het voorjaar nam Duitsland ook tientallen patiënten van Nederland over. Op 10 april werden 58 Nederlanders behandeld op een intensive care in Duitsland. De laatste Nederlander keerde begin juni terug.