Nieuws/Binnenland
394098
Binnenland

Gesprek van de dag: maandag 25 juli

Duitsland opnieuw opgeschrikt door terreur

Na een reeks eerdere terreuracties is Duitsland opnieuw opgeschrikt door een daad van terreur. Een man blies zichzelf op bij de ingang van een muziekfestival. Twaalf mensen raakten gewond. Verder: De koers van Pokémon-aandeel Nintendo is maandag gekelderd nadat het bedrijf meldde dat het financiële effect van de huidige game Pokémon Go beperkt zal zijn. Hier lees je alles om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • Bij een bomaanslag in de buurt van een restaurant in de binnenstad van Ansbach, in de Duitse deelstaat Beieren, is zondag de aanslagpleger om het leven gekomen. Tien mensen raakten ernstig gewond. Volgens de laatste berichten verkeert geen van hen in levensgevaar. Lees meer.
 • De ’Hollandse droom’ bestaat. Maar extreme krachten in onze samenleving moeten dan niet de kans krijgen die te ondermijnen. Dat stellen regeringspartijen VVD en PvdA in reactie op de reeks heftige gebeurtenissen van de afgelopen weken. Lees meer.
 • De Duitse politie heeft een zestienjarige jongen uit Afghanistan opgepakt die zij bestempelt als ,,een vriend van de schutter" in München. Lees meer.

  

 

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • De Democraten komen vanaf maandag in Philadelphia bijeen om er officieel Hillary Clinton als kandidaat voor de presidentsverkiezingen aan te wijzen. Ze benoemde enkele dagen geleden senator Tim Kaine voor Virginia als haar 'running-mate'. Lees meer.
 • De dader van de bomaanslag in de Duitse stad Ansbach is een 27-jarige Syrische vluchteling die twee jaar geleden naar Duitsland is gekomen, maar geen verblijfsvergunning had gekregen. Dat meldt de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann. Lees meer.
 • De koers van Pokémon-aandeel Nintendo is maandag gekelderd in Japan nadat het bedrijf meldde dat het financiële effect van de huidige game Pokémon Go beperkt zal zijn. Lees meer.
 • Spoorbond VVMC voor machinisten en conducteurs is woedend op NS. De uitrol van ’een trein-TomTom’ in de cabine is voorbarig. Dat zegt vakbondsleider Wim Eilert in reactie op de ’groene golf op het spoor’ die ProRail en NS nu al gaan realiseren. Lees meer.

 

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • Met een zwakke storing die vandaag van west naar oost over het land trekt, komt voorlopig een eind aan het warme zomerweer van de afgelopen dagen. Lees meer.
 • Actrice en dj Fajah Lourens wist dat er spanningen waren tussen haar zus Thomas U. die afgelopen vrijdag zijn elf maanden oude zoontje Elfin doodde en zelfmoord pleegde. Lourens deelt schokkende details. Lees meer.
 • De ’Oranje Generaal’ is niet meer. Onderweg naar Schiphol, om daar de eerst vertrekkende Olympische sporters uit te zwaaien, overleed Winfried Witjes (58) aan een hartaanval. Lees meer.

 

Wat kun je vandaag volgen?

 

 

Wat raden wij verder aan?

 

 • "Vorige week was er weer veel aandacht voor de kommer en kwel rondom pensioenfondsen en voor de waarschuwing aan alle deelnemers dat ze rekening moeten houden met een verlaging van hun pensioenen. ‘De pensioenfondsen hebben het zwaar’ kopt deze krant dan, en de redenen die de pensioenfondsen dan altijd opgeven zijn redenen die buiten henzelf liggen, de lage rente of de vergrijzing: Zij kunnen er zelf niets aan doen", schrijft Annemarie van Gaal in haar column.
 •