Nieuws
394128
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Als je dochter niet zonder haar extreme sport kan

Afgelopen week kwam Tessa Heyl (28) tijdens een sprong van een elektriciteitsmast om het leven. Kim de Vries (34) is sinds acht jaar ook 'besmet' met het springvirus en heeft in haar leven al 1200 parachutesprongen gemaakt. Moeder Anja (55) moest de eerste keer dat ze het hoorde wel even slikken, maar nu is ze vooral blij dat haar dochter een hobby heeft waar ze zo vol passie mee bezig is.

Kim: "Ik ben met de sport in aanraking gekomen via een toenmalig vriendje. Hij deed het en vond dat ik het ook een keertje moest proberen. Ik boekte een tandemvlucht waarbij je met een instructeur springt en was meteen verkocht. Dit wilde ik veel vaker gaan doen!"

Anja: "Na haar eerste sprong met een instructeur kregen we zo’n enthousiaste mail dat ik mijn man aankeek en 'oei, oei' zei. 'Ik denk dat Kim een nieuwe hobby gevonden heeft' zei ik tegen mijn man."

Dat bleek te kloppen. Kim volgde een tweedaagse opleiding en mocht daarna in haar eentje springen. "Die eerste keer was natuurlijk best wel eng. Je bent toch bang dat je iets niet goed zult doen, en als er iets mis zou gaan of je dan nog wel weet wat je moet doen. Toch stapte ik in het kleine vliegtuigje en vlogen we naar boven." Lees verder op VROUW.nl.