Nieuws
394137
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

'Een loverboy maar een week nodig...'

Je kind dat slachtoffer wordt van een loverboy, je moet er niet aan denken... Moviera organiseerde in samenwerking met de gemeente Arhem en de politie een test met nep-loverboys. Daaruit blijkt dat 46% van jongeren tussen de 12 en 21 jaar in de trucjes van mensenhandelaren tuint. Zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel Maaike de Wolff (35) legt aan de hand van een reconstructie uit hoe een mensenhandelaar jongens en meisjes voor zich wint.

Dat schokkende percentage is nog maar het topje van de ijsberg. In 2014 blijkt uit een rapport van CoMensha dat 1561 mensen ten prooi vielen aan een vorm van mensenhandel. Betrek je dat op de lóverboyproblematiek, dan is dit cijfer 142.

Maaike geeft meteen aan dat dit cijfer waarschijnlijk niet helemaal klopt, omdat veel jongeren niet om hulp durven te vragen of geen aangifte doen. Tegelijkertijd melden ook instellingen en hulpverleners niet altijd de problematiek bij CoMensha. Vorig jaar is er door de commissie Azough een rapport uitgebracht met richtlijnen voor instellingen om dit alsnog te gaan melden. Lees verder op VROUW.nl.