Nieuws/Binnenland
394139
Binnenland

Witjes sterft onderweg naar Olympiërs

Oranje Generaal in harnas gestorven

AMSTERDAM - De ’Oranje Generaal’ is niet meer. Onderweg naar Schiphol, om daar de eerst vertrekkende Olympische sporters uit te zwaaien, overleed Winfried Witjes (58) aan een hartaanval.

Al meer dan 25 jaar lang was hij niet alleen trouwe volger van Ajax, maar volgde hij het Nederlands Elftal overal ter wereld. Daar leefde hij voor. Altijd stond hij ergens op een vlieghaven in het buitenland in zijn oranje generaalspak klaar, om de daar voor een interland arriverende spelers en staf van Oranje te ontvangen.

Tal van internationals schonken hem uit dankbaarheid voor zijn support hun net gedragen voetbalshirt. Robin van Persie zocht hem twee jaar geleden na de troostfinale in en tegen Brazilië op om de inwoner uit Elst zijn aanvoerdersband te geven. De internationale camera’s en kranten wisten de Gelderlander altijd te vinden en andersom.

Toen Witjes, neef van de voetballers Gerry en Arnold Mühren, twee jaar geleden vanwege financiële problemen het WK in Brazilië dreigde mis te lopen, werden tal van acties op touw gezet en kon hij alsnog afreizen.