Nieuws/Buitenland
394152
Buitenland

Asielzoeker (21) door het lint in Reutlingen

Zwangere vrouw doodgestoken

REUTLINGEN - Een Syrische asielzoeker heeft zondag in het Zuid-Duitse Reutlingen na een ruzie een zwangere vrouw met een machete gedood in de buurt van een kebabzaak. Hij verwondde nog eens vijf andere mensen. De chauffeur van een BMW reed de dader uiteindelijk omver, waarna agenten hem konden boeien.

Volgens de politie handelde hij alleen. De 21-jarige dader was al eerder bij gewelddaden betrokken. De informatie waarover de politie beschikt, duidt niet op terreur als mogelijk motief, aldus een woordvoerder.

De steekpartij vond plaats op de Listplatz, in het centrum van Reutlingen, een stadje ten zuiden van Stuttgart. Terwijl de dader op mensen instak, vluchtten passanten in paniek alle kanten op. Een getuige vertelde de krant Bild dat de dader volledig buiten zinnen was en met zijn wapen zelfs achter een surveillanceauto van de politie aan ging.

De man raakte zwaargewond bij de aanrijding en ligt op de intensivecareafdeling. ,,Hij wordt momenteel niet verhoord en wordt bewaakt door de politie”, deelt een woordvoerder mee.

De gewelddaad vindt plaats kort na de moordpartij vrijdag in München, waarbij een achttienjarige scholier negen mensen doodschoot in een winkelcentrum. Begin vorige week hakte een zeventienjarige Afghaanse of Pakistaanse jongen met een mes en een bijl in op reizigers in een trein bij Würzburg.

BREAKING #German police confirmed the #Reutlingen stabber is a #Syrian migrant, recently entered the country.. pic.twitter.com/UKh3TUjxmY— Breaking News (@moses11211) July 24, 2016 #Reutlingen - hab ich gerade bekommen, täter wohl gefasst - bild passt zum angegebenen ort pic.twitter.com/64EN0tShLP— schorsch1893 (@mr_holger) 24 juli 2016 Mann mit Machete in #Reutlingen: Eine Frau getötet, zwei Verletzte. Festnahme!— Philipp Schmid (@PhilippSchmid) July 24, 2016