Nieuws/Buitenland
394164
Buitenland

Raketinslagen in Kabul, Damascus en Aleppo

DAMASCUS/KABUL - Een raketinslag in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zondag geen slachtoffers gemaakt. Bij veel ambassades in de wijk gingen de sirenes af. De ambassades zijn zeer op hun hoede voor geweld na de aanslagen zaterdag tijdens een demonstratie. Er vielen tachtig doden door twee zelfmoordterroristen die zich opbliezen. Het is niet bekend wie de raket afvuurde.

In de Syrische hoofdstad Damascus kwamen zondag zeven mensen om het leven bij de inslag van een mortier in het bekende Bab Tuma, een wijk in het centrum die vast in handen is van de troepen van president Assad. Het Observatorium voor Mensenrechten meldde dat door de explosie ook tientallen mensen gewond raakten. Aanvallen van rebellen op de centrumwijken komen vrijwel niet voor.

Hetzelfde Observatorium meldde dat door luchtaanvallen van de Syrische overheid in de provincie Aleppo vier ziekenhuizen zijn getroffen, waaronder drie in de gelijknamige stad. Voor zover bekend was er sprake van materiële schade en zijn er geen slachtoffers gevallen.