Nieuws/Buitenland
394177
Buitenland

Tijger doodt vrouw in Chinees safaripark

In een safaripark in de Chinese hoofdstad Peking is een vrouw gedood door een tijger. Een tweede vrouw raakte gewond. In het park, waar bezoekers met hun eigen auto tussen de wilde dieren kunnen rijden, zijn de vrouwen uit de auto gestapt.

Dat meldt nieuwssite Chinanews. Toen een van de vrouwen uit de wagen stapte vanwege een meningsverschil, haalde de tijger uit. De andere vrouw, die uitstapte om haar medepassagier te beschermen, werd ook belaagd. Laatstgenoemde moest de aanval met de dood bekopen. De andere inzittenden, een man en een kind, zijn niet gewond geraakt.

Bezoekers van Badaling Wildlife Park wordt streng verzocht niet uit de auto te stappen. De autoriteiten in het district Yanqing waar het park is gesitueerd laat onderzoek doen naar de oorzaak van het incident. Het park is op last van het onderzoek en om de veiligheid van andere bezoekers te garanderen per direct gesloten.

Horrific moment tigers maul woman to death & wound another in Beijing safari park on Sat after the women exit car https://t.co/FJJaZ8gCMw— People's Daily,China (@PDChina) 24 juli 2016