Nieuws/Binnenland
394224
Binnenland

VVD: Boycot foute Turken

Malik Azmani (VVD).

Malik Azmani (VVD).

Den Haag - De overheid moet Turkse organisaties die banden onderhouden met ’extremisten, terroristen en islamitisch fascisten’ de rug toekeren.

Malik Azmani (VVD).

Malik Azmani (VVD).

Dat stelt VVD-Kamerlid Malik Azmani naar aanleiding van de berichtgeving in De Telegraaf over het aandeel extremistische moslims in het Nederlandse pro-Erdogankamp.

Zo stond de Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed, bijgenaamd ’Abou Eenarm’, vorige week zaterdag in de voorste gelederen van de Turkse pro-Erdogan demonstratie in Rotterdam.

Koffers pakken

Wat de liberaal betreft kunnen Nederturken die elkaar oproepen Nederland te zuiveren van Gülen-sympathisanten, beter een enkeltje Istanbul kopen. „Niemand dwingt je in Nederland te blijven”, aldus Azmani. „Nederland zou beter af zijn als dit soort types zijn koffers pakt.”

Maar ook vindt hij dat de Nederlandse overheid duidelijk stelling moet nemen: Niet meer in gesprek gaan met Turkse organisaties die banden hebben met dubieuze figuren, laat staan deze nog subsidie verstrekken.

„De tijd van pappen en nathouden is voorbij”, zegt Azmani. „Dit zijn geen echte gesprekspartners. Minister Asscher (Sociale Zaken) moet daarin niet naïef zijn.”