Nieuws/Binnenland
394621
Binnenland

Veel schade in regio door wateroverlast op tropische dag

Noodweer in het oosten van Nederland

Winkelpand in Rijssen staat blank

Winkelpand in Rijssen staat blank

RIJSSEN - In het oosten van het land is er donderdagmiddag en -avond veel overlast geweest door zware regenval. Zo zijn in Salland en Twente, maar ook in Drenthe veel straten, tunnels en kelders ondergelopen. Ook zijn hier en daar bomen omgewaaid. Later op de avond trokken de buien via het noordoosten de grens over.

Winkelpand in Rijssen staat blank

Winkelpand in Rijssen staat blank

Onder meer Wierden en Rijssen kampten met behoorlijke wateroverlast. In anderhalf uur tijd viel in Rijssen maar ook in Holten 40 tot 60 millimeter regen. Normaal in de hele maand juli is dat 78 millimeter, berekende Weeronline.

Rond 19.30 uur leek het ergste leed geleden. De brandweer is in Rijssen te hulp geschoten om mensen met een bootje van het perron te redden omdat een tunnel bij het NS-station blank stond. Er werd getwitterd dat mensen er over het spoor liepen omdat ze niet door de tunnel kunnen. Tot laat in de avond konden er op het station geen treinen stoppen door de wateroverlast.

De brandweer Twente meldt dat de hulpdiensten het er erg druk mee hadden. Ze moesten ongeveer honderd keer in actie komen. In Almelo was blikseminslag in een woning en in Markelo belandde een grote tak bovenop een huis.

Ook verkeer op de snelwegen hadden flinke last. Automobilisten moesten af en toe stilstaan om de bui af te wachten, meldt de VID. Op sociale media zijn overigens ook veel waterpretfoto's geplaatst. Thuis, water in de kelder... pic.twitter.com/ozqzHik3tp— Wilbert (@BukkoB) 21 juli 2016 Een zware onweersbui boven Drenthe trekt gestaag O-waarts, zorgt lokaal voor flinke wateroverlast! #onweer pic.twitter.com/rdGvQC12VL— Wouter van Bernebeek (@StormchaserNL) 21 juli 2016 Het was weer zover #wateroverlast #huisaanhetwater pic.twitter.com/X4tKeskYhm— Diane Agteresch (@Diane8rs) 21 juli 2016 Flink veel #wateroverlast in #Rijssen! #noodweer #onweer #twente #ns #trein pic.twitter.com/AlYpB1NPxZ— EssSpecially (@ess_ester) 21 juli 2016 Wateroverlast in Rijssen en Holten https://t.co/oN2pd2cBcQ pic.twitter.com/8UKe2a2LNO— RijssensNwsblad (@RijssensNwsblad) 21 juli 2016