Nieuws/Buitenland
394641
Buitenland

Antiterreur-actie na tip bij Parijs

PARIJS/ARGENTEUIL - De Franse politie en inlichtingendiensten hebben donderdagmiddag huiszoekingen gedaan in Argenteuil, een voorstad ten noordwesten van Parijs, in een onderzoek naar mogelijk terrorisme. Franse media hebben gemeld dat de huiszoekingen volgens de autoriteiten naar aanleiding van een anonieme tip zijn gedaan en dat niets verdachts is gevonden. Ze hadden ook niets te maken met de aanslag van afgelopen week in Nice.

De huiszoekingen waren bij particulieren. Berichten dat er ook werd gezocht in een moskee en een islamitische bibliotheek in de buurt, zijn door de politie ontkend.

Afgelopen donderdag reed een man in Nice in op een menigte aan de Boulevard des Anglais die naar het vuurwerk voor de nationale feestdag had gekeken. Daarbij werden 84 mensen gedood.

De angst dat terroristen in Frankrijk aanslagen beramen is groot. De politiechef van Parijs, Michel Cadot, heeft volgens de krant Le Parisien gezegd dat er deze zomer in en rond Parijs honderden evenementen om veiligheidsreden niet kunnen doorgaan, zoals bijvoorbeeld filmfestivals en een straatbasketbaltoernooi.