Nieuws/Buitenland
394642
Buitenland

Arrestant wiens dood rel veroorzaakte was ziek

De jongeman die dinsdag avond na zijn arrestatie in het Franse Beaumont-sur-Oise overleed, is niet door geweld om het leven gekomen. De arrestant Adama Traoré was ziek door ernstige ontstekingen in meerdere organen, meldde justitie donderdag, nadat sectie was verricht. Het overlijden van Traoré leidde tot rellen in Beaumont en aangrenzende gemeenten die circa 20 kilometer ten noorden van Parijs liggen.

BEAUMONT-SUR-OISE

In de nacht van woensdag op donderdag waren voor de tweede opeenvolgende nacht botsingen tussen ongeveer tweehonderd bewoners en 180 politieagenten. Er zijn vijftien auto's en tientallen prullenbakken in brand gestoken en werden ook brandbommen gegooid naar een schoolgebouw en een gemeentehuis. Negen relschoppers werden gearresteerd, maar niemand raakte gewond, meldden Franse media.

In 2005 werden veel arme Franse voorsteden door een golf van geweld getroffen, nadat twee jongens waren geëlektrocuteerd toen ze zich op de vlucht voor de politie probeerden te verstoppen in een elektriciteitshuisje.