Nieuws/Binnenland
394667
Binnenland

Straf moord om levensverzekering gehandhaafd

DE HAAG - De 28-jarige Amar H. is donderdag in hoger beroep tot 20 jaar cel veroordeeld, omdat hij zijn vriend Steven Rijsdijk (28) uit Rotterdam heeft vermoord om zo een levensverzekering op te strijken. Het bedrijf van H. was begunstigde van een overlijdens- en ongevallenverzekering van het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie had 25 jaar tegen de man geëist, maar het gerechtshof in Den Haag veroordeelde H. net als de rechtbank twee jaar geleden tot 20 jaar cel. De handlanger van H., de 43-jarige Edward A., is voor zijn aandeel in de moord in hoger beroep tot 5 jaar cel veroordeeld. Dat was conform de eis van het OM. Ook moet hij tbs met dwangverpleging ondergaan. Hij wordt als sterk verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd.

De verdachten hebben het slachtoffer in zijn eigen woning op gruwelijke wijze van het leven beroofd. Naar het zich laat aanzien, is het motief voor dit levensdelict gelegen in het verkrijgen van een uitkering uit een levensverzekering. Deze had de verdachte enkele weken daarvoor op het slachtoffer afgesloten.