Nieuws/Binnenland
394676
Binnenland

Buren krijgen kijkje achter schermen Schiphol

SCHIPHOL - Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Schiphol krijgen mensen uit de omgeving binnenkort een kijkje achter de schermen van de luchthaven. Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, worden voor de gelegenheid geopend. Zo kunnen buren op 17 en 18 september even rondneuzen bij onder meer de security, de luchtverkeersleiding, de douane en de brandweer.

De luchthaven viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en dat wordt gevierd met diverse activiteiten, zoals deze ’Superburendagen’ en een expositie in het Amsterdam Museum. Schiphol groeide in de afgelopen decennia uit van een modderig grasbaantje tot een van de belangrijkste luchthavens van Europa.

De buren die in aanmerking komen voor de speciale rondleiding zijn bewoners uit de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Amsterdam, Amstelveen, Kaag en Braassem en Uithoorn. Bent u nieuwsgierig naar de gang van zaken op de luchthaven en komt u in aanmerking? Dan moet u zich nog wel even aanmelden. Dat kan via deze link.