Nieuws/Binnenland
394746
Binnenland

Scouts uit Rijswijk krijgen bekeuring

DELDEN - Scoutinggroep De Jaguars uit Rijswijk is door een buitengewoon opsporingsambtenaar weggestuurd en beboet omdat ze ’illegaal’ op een kampeerplaats in Twickel verbleven. De jongeren hadden er net een wandeltocht van zo’n vijftien kilometer opzitten en wilden graag even uitrusten. De overijverige boa gooide echter roet in het eten.

De groep met 41 kinderen in de leeftijd van 11 tot 15 jaar werd zonder pardon weggestuurd omdat er voor groepen van meer dan twintig personen een vergunning nodig bleek in Twickel, meldt de Tubantia. „Toen we net het eten ophadden kregen we bezoek van een buitengewoon opsporingsambtenaar van Twickel, die ons behalve twee boetes voor verkeerd geparkeerde auto's ook sommeerde om direct de spullen in te pakken en te vertrekken. We hebben nog aangegeven dat we de volgende ochtend weer vroeg zouden vertrekken, maar dat leverde niets op.”

Voor de scoutinggroep zat er niets anders op dan gehoor te geven aan de eis, en teleurgesteld dropen de scouts af. De volgende dag besloot de begeleider van de scouts te gaan praten met de opsporingsambtenaar in de hoop op een beetje coulance. Hij kreeg echter nul op rekest: de ambtenaar bleef bij zijn standpunt en trok de boetes niet in.