Nieuws/Buitenland
394751
Buitenland

Omstanders keren over de kop geslagen auto om

LEXINGTON - Bizarre beelden uit South Carolina, waar een groep omstanders te hulp schiet als een auto over de kop slaat. Met vereende krachten zetten ze de cabriolet weer op zijn wielen, waarna blijkt dat de bestuurder er wonderwel goed vanaf is gekomen.

De 20-jarige Jonathan Janzen was op de snelweg de controle over het stuur kwijtgeraakt en over de kop geslagen. De auto kwam op zijn kop terecht. Diverse automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren, zetten meteen hun auto stil en schoten te hulp.

„Ze wisten niet of de auto zou ontploffen en toch riskeerden ze hun leven om een vreemde te redden”, zegt Janzen over zijn redders tegen ABC News.

„We konden de benzine ruiken en we wisten niet of er nog overlevenden in de auto zaten”, zegt Bert Sorin, een van de redders, tegen de nieuwszender. „Eerst probeerden we het met zijn vieren, maar we kregen de auto niet overeind.” De man probeerde ook nog de deur van de cabrio open te trekken met een kabel aan zijn auto, maar dat mislukte. In de tussentijd waren er meer mensen gestopt om te helpen.

Ze hoorden een man in de auto, maar kregen de deur met geen mogelijkheid open. Ook hadden ze er geen idee van hoe erg hij er aan toe was en of er andere slachtoffers waren.

Uiteindelijk besloten de omstanders om de auto met zijn allen om te keren. Snel daarna bleek dat de bestuurder vrijwel ongedeerd was, zo is ook te zien op de video. Hij liep alleen wat schrammen op.

„Hij begon meteen te praten en hij had maar een beetje bloed op zich, verder niets”, aldus Sorin. „Iedereen was in shock. Mensen huilden en vielen elkaar in de armen.”

Bij het ongeluk raakte verder niemand gewond. Twee minuten nadat de auto was omgekeerd, arriveerden reddingswerkers. „We juichten, schudden elkaar de hand en daarna ging ieder weer zijn eigen weg”, aldus Sorin.