Nieuws/Buitenland
394761
Buitenland

Cel voor dumpen baby in afvoerput

De baby maakt het inmiddels goed.

De baby maakt het inmiddels goed.

SYDNEY - De 32-jarige Australische vrouw die in 2014 haar pasgeboren baby in een afvoerput dumpte, is veroordeeld tot 21 maanden cel. Pas vijf dagen later werd het jongetje gevonden, en wonder boven wonder leefde hij nog.

De baby maakt het inmiddels goed.

De baby maakt het inmiddels goed.

Omdat de vrouw een groot deel van de straf al in voorarrest heeft uitgezeten, komt ze volgende maand al vrij.

Fietsers ontdekten de baby toen ze gehuil uit een afvoerput hoorden komen. Toen de politie het deksel optilden, ontdekten ze het kindje 2,5 meter lager. Hij was ernstig uitgedroogd, onderkoeld, ondervoed en gewond, maar leefde nog wel. Later bleek dat hij daar al langere tijd had gelegen.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de zwakbegaafde vrouw was verlaten door haar vriend en te laat was om een abortus te laten plegen. Uit angst voor de reactie van haar diep religieuze familie, voor wie ze haar zwangerschap geheim had gehouden, besloot ze het kind vlak na de geboorte in de put te dumpen.

Tot twee keer toe ging de vrouw bij de put langs de snelweg bij Sydney kijken, maar omdat ze geen gehuil hoorde, nam ze aan dat het kind was overleden.

Volgens de rechter is de vrouw vanwege haar verminderde verstandsvermogen niet geheel toerekeningsvatbaar. Ook het feit dat ze meteen schuld had bekend, speelde mee om haar een lagere straf te geven. Kans op herhaling is klein, denkt de rechter.

De ’wonderbaby’ is inmiddels 20 maanden oud en ontwikkelt zich goed, aldus Australische media. Hij is ondergebracht bij een pleeggezin en wordt goed in de gaten gehouden.