Nieuws/Binnenland
394764
Binnenland

Vier mannen vast na achtervolging Rotterdam

ROTTERDAM - Na een wilde achtervolging in het centrum van Rotterdam heeft de politie vier mannen aangehouden. De mannen reden met een auto over een parcours dat was afgesloten voor Wednesday Night Skate, een evenement waaraan honderden skaters meededen.

De politie liet donderdag weten dat een automobilist en drie vrienden er woensdagavond rond 20.45 uur in waren geslaagd op de afgesloten Meent te komen. Kort daarop sprak een motoragent de 24-jarige bestuurder aan. Hij ging er daarop vandoor en reed twee paaltjes omver. Daarna reed hij door rood. Tijdens de rit liet de bestuurder een 22-jarige man uitstappen. Die werd aangehouden. Hij bleek drugs bij zich te hebben.

De bestuurder racete daarna de Oostzeedijk op en botste tegen een personenauto. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden. Vervolgens reed de man tegen een lantaarnpaal. De politie kon de drie inzittenden toen aanhouden. De politie had pepperspray nodig om de bestuurder onder controle te brengen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto is in beslag genomen.