Nieuws/Buitenland
394783
Buitenland

Baby in waterleiding gedumpt

SYDNEY - Een pasgeboren baby is op 2,5 meter diepte gevonden in een waterleiding door toevallig passerende fietsers. Wonderwel heeft het Australische kindje het overleefd.

De fietsers reden in Sydney toen ze plotseling gehuil langs de weg hoorden, meldt Sky News. Ze dachten eerst dat het van een dier afkomstig was, maar toen ze het betonnen deksel van de waterleiding weghaalden, deden ze een schokkende ontdekking. Op de bodem lag een pasgeboren baby.

"We dachten dat het een katje was of iets dergelijks, maar toen we goed keken, zagen we dat het een baby was", vertelt David Otte aan Australische media. "Het kindje had geen kans gehad als wij hem niet hadden gevonden. Iets heeft ons de baby laten vinden."

De gewaarschuwde politie heeft het jongetje, dat slechts twee of  drie dagen oud is, kunnen bevrijden. Het kindje was gewikkeld in een ziekenhuisdekentje en na onderzoek bij het ziekenhuis is de 30-jarige moeder achterhaald. Ze werkt volledig mee aan het politieonderzoek.

"We verwachtten het ergste, maar de baby leefde gelukkig nog", zegt politie-inspecteur David Lagats. Het kindje is niet gewond, maar wel ernstig ondervoed. Hij ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis, maar is wel stabiel.