Nieuws/Buitenland
394841
Buitenland

Weer onrust Val d’Oise na dood arrestant

PARIJS - In Val d’Oise, ten noorden van Parijs, is het in de nacht van woensdag op donderdag voor de tweede opeenvolgende keer onrustig geweest na de dood van een 24-jarige man die door de politie was opgepakt.

Tijdens botsingen tussen ongeveer tweehonderd bewoners en 180 politieagenten werden vijftien auto’s en tientallen openbare prullenbakken in brand gestoken en werden ook brandbommen gegooid naar een schoolgebouw en een gemeentehuis. Negen relschoppers werden gearresteerd, maar niemand raakte gewond, meldde de publieke radiozender France Info.

De onrust brak uit na de dood van een 24-jarige man, die was opgepakt omdat hij de aanhouding probeerde te verhinderen van een broer die werd verdacht van geweld en afpersing. Hij zou tijdens het vervoer naar een politiebureau een hartaanval hebben gekregen.

In 2005 werden veel arme Franse voorsteden door geweld getroffen nadat twee jongens waren geëlektrocuteerd toen ze zich op de vlucht voor de politie probeerden te verstoppen in een elektriciteitshuisje.