Nieuws/Buitenland
394942
Buitenland

Rebellen onthoofden jongen in Aleppo

DAMASCUS - Strijders van een rebellengroep hebben in de noordelijke Syrische stad Aleppo een jongen onthoofd en deze daad gefilmd. De aanhangers van de militie Nur al-Din al-Senki beschuldigen het slachtoffer ervan te hebben gevochten voor een pro-Palestijnse groep, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten woensdag.

De leiding van de rebellengroep Nur al-Din al-Senki, die in het verleden steun kreeg van de Verenigde Staten, distantieerde zich van de gruweldaad en kondigde een onderzoek aan.

Op internet circuleren twee video's die de bloedige daad laten zien. Daarop is te zien hoe een man de jongen onthoofdt op de laadklep van een pick-up-truck. Andere strijders van de militie lachen erom. De pro-Palestijnse groepering Liwa al-Kuds zei dat het slachtoffer een twaalfjarige Palestijn was. Hij was geen strijder, maar een ziek kind uit een arm gezin, aldus de groep.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken sprak van een ,,gruwelijk bericht''.

In het verleden heeft terreurbeweging Islamitische Staat (IS) herhaaldelijk video's op internet geplaatst, die laten zien hoe de extremisten gevangenen onthoofdden. Onder de slachtoffers waren ook meerdere journalisten.