Nieuws/Binnenland
394991
Binnenland

Basejump vanaf mast loopt fataal af

AFFERDEN - De 28-jarige Tessa Heyl uit Teuge is dinsdagavond om het leven gekomen door een sprong van een hoogspanningsmast in het Gelderse Afferden. Volgens een woordvoerder van de politie sprong de vrouw met een parachute maar ging het valscherm niet open. Ze was op slag dood.

Heyl deed samen met drie anderen aan basejumpen. Bij deze risicosport springen mensen met een parachute van hoge objecten als flats, kerktorens of masten. Het is een gevaarlijke hobby omdat in tegenstelling tot springen uit een vliegtuig de beoefenaren geen reserveparachute hebben. Vanwege de geringe hoogte is er geen tijd om die te openen. De mast in Afferden is zo'n 60 tot 70 meter hoog.

Het bestuur van Nationaal Paracentrum Teuge heeft op Facebook een bericht geplaatst waarin nabestaanden veel sterkte wordt gewenst. Op haar eigen Facebookpagina staat een overlijdensbericht van de familie.

De Para Ongevallen Commissie van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart en de politie onderzoeken het ongeluk. Door de risico’s is het een verboden sport, daarnaast is het verboden om elektriciteitsmasten te beklimmen.