Nieuws
395033
Nieuws

Hans van Nikkelen Kuijper

E-brievenbus verovert Europa

AMSTERDAM - Er zitten een hoop voordelen aan online shoppen: het is veelal goedkoper, de keuze is groter en het wordt tot je voordeur gebracht. Alleen moet je wel thuis zijn om elk pakket in ontvangst te nemen. Het Nederlandse Parcer heeft een oplossing: een slimme brievenbus die in combinatie met elke online winkel en elke pakketvervoerder werkt.

De Parcer (€435) is een grote brievenbus met een elektronisch slot die op eigen terrein geplaatst moet worden. Een bezorger kan deze met een eenmalige unieke code openen. Vervolgens kan hij hierin het pakket plaatsen en zijn weg vervolgen, ook als er dus niemand thuis is. „Het unieke aan ons product is dat wij geen speciale overeenkomsten hoeven te sluiten met bijvoorbeeld vervoerders of webshops”, vertelt oprichter Hans van Nikkelen Kuijper.

„Kopers installeren een speciale extensie voor hun webbrowser die een unieke code genereert. Deze plakken ze naast hun eigen naam in het bestelformulier - die moet tenslotte bij elke webwinkel ingevuld worden - en hiermee kan de bezorger de Parcer openen.” Hierdoor werkt het apparaat ook in combinatie met buitenlandse webwinkels.

„Per dag worden in Nederland 135.000 pakjes niet afgeleverd”, aldus Van Nikkelen Kuijper. „Daar wordt niemand blij van: de koper moet langer wachten op zijn bestelling en de vervoerder moet de volgende dag nog een keer rijden. En webwinkels krijgen bestellingen vaker terug. We hebben al van pakketbezorgers gehoord die er dolblij mee zijn.”

De brievenbus is sinds deze maand in Nederland en België beschikbaar en is binnenkort ook te koop in Duitsland en het Verenigde Koninkrijk. Ook zijn er partijen uit het zakenleven die de vinding zien zitten. Van Nikkelen Kuijper: „Onder andere laboratoria hebben interesse. Monsters kunnen ’s nachts afgeleverd worden, waardoor uitslagen sneller geleverd worden.”